Novinky

Čajka sivá (Larus canus) - Common gull

 Čajka sivá patrí medzi stredne veľké vtáky. Najpočetnejšie sa vyskytuje v Európe, kde žije viac než jedna polovica svetovej populácie. Počas ťahu sa môže vyskytnúť na celom území Slovenska. Krídla sú zvrchu sivé s čierno-bielymi špičkami. Má úzky žltý zobák. Tento druh sa na zimu presúva južnejšie od svojich hniezd, u nás zimuje pravidelne. Patrí medzi všežravce.

   

Záznamy: 1 - 10 zo 32

1 | 2 | 3 | 4 >>